Chez Gladine

Här är livet som sig bör. Det är redan fredag imorgon, vilket är helt sjukt. Tiden går så oförskämt fort, och det är redan dags för järngänget att förlora Izabella, som åker på semester imorgon och kommer inte tillbaka förrän veckan då jag och Anna ska åka hem till Sverige igen.
Vilket betyder att det bara är drygt tre veckor kvar!! Vart tog den tiden vägen???

För att ta farväl av Izabella gick vi till en restaurang på Boulevard StGermain som serverar baskiska specialitèer; Chez Gladine. Det blev en god sallad, lite rosévin och supergod baguette, såklart!

Jag jobbar på i 33 graders värme. Och ändå har François, chefen, köpt en luftkonditioneringsapparat! Men det är alldeles för mycket att kyla, så temperaturen förblir runt 33-34 grader. Som tur är jobbar jag bara i sex timmar varje dag, men idag när jag stod och skivade kalkon blev det nästan olidligt...Han själv behöver semester, det märks. Och han säger det själv också. Jag och andra tjejen jobbar således själva från och med onsdag nästa vecka. Det ska bli intressant att se hur det blir... Say no more.

Vi har alldeles för många bakelser, tårtor och macarons i kylskåpet hemma. Gerard Mulot har stängt en månad över sommaren, vilket betyder tömning (!) Summan av kardemumman är att Cissi svullar franska delikatessbakelser dagarna i ända. Finns ganska mycket gott i detta land, vågar jag påstå.

Godnatt!

Helg!


Söndag i solen.

Denna helg har hittills varit lugn och trevlig. Igår gick jag och Anna till Parc de Montsouris, en av mina favoritparker. Där anordnades gym suédoise även denna dag. Vi har blivit lite sålda på hela grejen, ska gå på tisdag också. Fast den här gången var det alldeles för mesig ledare, så vi tog ett extravarv i parken.
På vägen hem hälsade vi på Izabella på jobbet, och hälsade på hennes arbetskamrater, lite lagom svettiga och slitna.
Det blev visst en macaron på vägen. Kokossmak. Gudomlig. Gerard Mulots macarons kan inte beskrivas med ord.
Sedan blev det lunch med sommarens hittills godaste baguette. Så varm!


Dagen gick, och vi promenerade iväg och läste i Jardin du Luxembourg.
Idag är det söndag, och jag har precis avnjutit frukost och läsning ute på gården. Tour de France ska avslutas idag, och jag tänkte gå och titta på när de cyklar i mål vid Champis.



Gym suédoise



Jag måste berätta om min och Annas kväll på...
GYM SUÉDOISE!!

http://www.youtube.com/watch?v=-OSazdnkX_0


Det är alltså en förening precis som Friskis & Svettis, med samma koncept! Jympapass på svenska helt enkelt. De har lokaler runt om i Frankrike, och nu i sommar gör de en sommarturné. Precis som i Stockholm med omnejd har Gym suédoise gratis jympapass i parker runt om i Paris.
Génial!

Jag och Anna drog således på oss träningskläderna och promenerade iväg till Parc de Choisy en bit bort. Vi fann en samling människor (mest kvinnor, som vanligt...) stå och förbereda sig längst bort i parken. Det var bara att känna sig som hemma. Passet var på pricken likt ett friskispass, med rörelser och upplägg. Något mer sensuella rörelser kanske...

Nästa gång vi går dit ska jag försöka få tag på en bild.
Här är deras hemsida:
http://www.gymsuedoise.com/

Nationaldag!

14 juli. Idag är det Frankrikes Nationaldag.
Jag sitter och låter flickorna få powernapa lite innan vi ska gå ut och ta ett glas eller två.
Jag har minsann varit ledig idag. Min förkylning börjar äntligen dra sig undan efter två långa nätter av sömn och en hel del vitlök. Dessutom gav Mamma Izabella mig en whiskeykur som gjorde susen för stackars halsen. Snart redo att ta mig an en ny arbetsvecka.


Frankrike i ett nötskal, på en liten gata i närheten av Place de Victoire där Anna jobbar.

Bagel's family



Et voilà, det här här jag jobbar!

Här ser vi min kollega som torkar bort lite regn från de nyinköpta små pallarna, vars antal vi har behövt utöka på grund av alla kunder som vill sitta ute i solen och äta sin bagel. Denna vecka har det dock varit ganska kallt och regnigt. Det gör absolut ingenting för mig, eftersom det är mycket behagligare temperatur inne i affären. Vi har nämligen ingen air condition, utan utrymmet bakom disken förvandlas tvärtom till en bastu, eftersom kylarna är gamla och spyr ut en massa varmluft. "Oh là là, quel sauna!" är något man ofta hör kunderna utropa. Där står vi och håller med och torkar svetten ur pannan. Och det är verkligen nödvändigt; jag svettas som en gris där inne.


Le sauna: Till höger på väggen ser ni alla bagels. Normalt sett har vi fyra olika sorter; sesam, vallmofrö, fullkorn och rödlök. På väggen har vi menyn; vet inte om man ser men man kan i alla fall välja lite olika sorter. Den mest populära är nog "Little Italy" (obs! Med fransk accent, annars fattar de inte vad man säger), med skinka, soltorkade tomater och ruccola, eller "Poulet cheddar" med kyckling, cheddar och avokado. Desserterna verkar inte vara framtagna ännu, men där kan vi erbjuda citronkaka, chokladkaka, morotskaka och cheesecaken förstås!

Det är faktiskt riktigt kul att gå till jobbet. Nästan så att jag tycker att det känns lite tråkigt med helg. Idag efter jobbet gick vi alla tre (inklusive chefen) till en outlet som sålde visningsexemplar av skor. Jag och Clémentine stannade kvar länge och provade och hade ångest över vilka skor vi skulle köpa. Jag köpte tillslut ett par vinterskor och ett par seglarskor. Bra och billiga inköp, men jag vet inte om allt kommer att få plats i väskan på väg hem...


Idag fyller pappa år, så jag hoppas få skypea med familjen nu.
Godkväll



HELG!

En välförtjänt helg. Jag fick sova hur länge jag ville !!
I veckorna är det nämligen jämt jag som går upp först och låter både Anna och Izabella ligga kvar och sova,
så i dag var det verkligen min tur att sova ut.

Imorgon ska jag ta en tur förbi min gamla hemstad La Garenne Colombes och se hur de har det i kyrkan. Det ska bli kul att träffa alla igen. Och komma tillbaka till de gamla välkända gatorna.
Usch, jag har ätit för mycket ost. Ont i magen...

Godnatt

Pas trop cuitte



Återigen måste jag dela med mig av denna ofattbara känsla.

Jag har precis varit och handlat och går in på boulangeriet på hörnan.
"Une tradition, s'il vous plaît. Pas trop cuitte."
Och för 1€10 får jag en helt fantastisk upplevelse.
Jag går ut från bageriet med världens godaste baguette, fortfarande varm.
Lagom bakad, inte degig, men inte bränd. Surdeg såklart, och det är vackert att bara se på brödet;
strukturen, färgen, de små bubblorna i som ser ut nästan som plast.
Och smaken sedan! Ja, man kan nörda över mycket...

Tur att jag köpte en camembert, nu blir det mys på förstutrappen.

Fransyskor, cheesecake och hänglås

Godkväll!

En ny vecka har börjat i Paris, och jag har stått och gjort bagels hela dagen både idag och igår. Igår var det rätt segt, kände mig trött, skar bröden snett och kände mig rent utav hatad av min kollega. Fransyskor kan vara oberäkneliga, efter min erfarenhet. Ibland är de hur goa som helst och allt är frid och fröjd. Sedan händer något helt plötsligt och man fattar inte vad man har gjort för fel, för de blir dryga och ointresserade av allt man har att säga. Så kändes det i alla fall i går.
Men idag var allt frid och fröjd igen! Färre kunder, mer kaffe och cheesecake =D Oförskämt god är den, med speculos-botten!

Idag blev en jeansjacka inhandlad! Anna har visat mig en second hand-affär där man handlar på lösvikt. Kläderna
kostar 20€ per kilo, vilket innebar att min jacka kostade 13! Det kommer att bli fler besök till denna affär, det kan jag
försäkra.




Pont des arts. Här firade vi nyår för ett och ett halvt år sedan. Har lite svårt att förstå grejen med alla lås folk låser fast för att "låsa fast sin kärlek till varandra". Vad händer om man skiljer sig sedan? Åker man tillbaka och låser upp låset då? Antagligen inte... Vilket betyder att det måste finnas ganska många inaktiva kärlekslås där ute på Paris alla broar.
Inte lika romantiskt.

I kväll kommer Izabella hem till Paris! Då ska vi förhoppningsvis gå ut och äta tillsammans för att fira henne och Anna som fyllde år i söndags. Trots all cheesecake jag tryckt i mig i dag är jag hungrig så jag förtvinar.

På återseende!


RSS 2.0