Förkylning och pianospel

Jag tar det lugnt idag.
Jag har suttit i svenska kyrkan och spelat piano. Och nu sitter jag och hänger med min dator. Det känns som en väldigt lugn och trevlig fredag. Är lite snörvlig och hostig, så jag skyller på att jag inte kan göra särskilt mycket fysiskt ansträngande.
Igår lät jag och Izabella bara tiden gå. Jag sov över hos henne, och sedan brunchade vi och fastnade framför datorn ett tag, tills vi tog tag i livet och gick till banken samt satt och såg flera metro gå förbi innan vi hoppade på. Jag gick till biblioteket och lånade en bok som jag har börjat läsa. Fleur de Barbaire av Gisèle Pineau. Handlar om en tjej från Guadeloupe. Blev lite inspirerad till att läsa den efter att ha pratat med en tjej från kyrkan, som kommer från Guadeloupe och som pluggar här i Paris. Hon berättade en hel del om hur det är att bo där. Man glömmer lätt bort att det finns en del av Frankrike som ligger i Karibien, men bl a Guadeloupe, Haiti och Martinique är helt och hållet franska öar.

Nä, det blir nog pannkakor ikväll.


Vacances

Nu har jag lov!!
Tyvärr har internet slutat fungera så jag tar tillbaka löftet om att börja skriva oftare.
Men idag kan jag berätta att jag har sett körsbärsträden blomma idag! Jag och Bella tog en sväng in på Anne Franks park där barnen lekte och skrattade bland de rosa små blommorna. Fint.
Och nu är det dags för vin-och ostkväll hemma hos Bella och hennes locataire Caroline. Det ska bli så gott =D
Bonne soirée

Au Soleil

Det finns en låt som heter det, men den är inte så jättebra.
Däremot har jag fått mycket sol på mig idag!

Så här fortlöpte min kvalitetsdag med mig själv:
Tog en joggingtur på Ile de la Jatte, tillsammans med alla de rika hemmafruarna som bor i Neuilly. Strålande sol och tio grader. Dagen fortsatte med fantastiskt god picknickbaguette i Tuilerierna på en av de gröna stolarna (där jag råkade lämna mitt sittunderlag sist jag var där. Obs, jag brukar inte ha med mig sittunderlag varje gång jag har med mig mat in till stan, men det var tack vare min Kånken - i dem finns det alltid ett sittunderlag.) Sedan gick jag faktiskt på Louvren och tittade på allt som jag har lärt mig om på Konsthistorian.
Louis XIV, Louis XV, Madame de Pompadour etc.


Staty i Jardin de Tuileries


De gröna stolarna.

http://3.bp.blogspot.com/_we1nlRQs0Og/TRtzZIJQyaI/AAAAAAAAAzs/Se1Wme_k_PY/s1600/Pompadour.jpg

Madame de Pompadour, som var Ludvig XV's älskare. Han hade en fru, men Madame de Pompadour var hans favorit-glädjeflicka. Hon framställs även till att vara kulturens beskyddare.

Imorgon väntar en tisdag. Jag hoppas på att vädret blir lika underbart.

soupé à minuit

Jag sitter och äter middag. Lördagen har just blivit till söndag.
Middag kanske är att ta i. Camembert på ett stycke knäckebröd samt några blad vitkål och en halv tomat. Enkelt och gott.

Det har varit en hektiskt men spännande vecka. Johan kom över på snabb-och överraskningsvisit i tisdags. Det var chockartat, men mycket trevligt. Han är här nedan.



Jag har jobbat sena kvällar, har nog slagit rekord denna vecka. Den första föräldern som kom hem kom tio i elva, och ingen hade förvarnat om denna sena tidpunkt. Jag är lite bitter.

Ikväll har jag varit på en frikyrklig ungdomskväll. Inget emot religiösa människor, men ibland kan jag sakna vårt sekulariserade Sverige. Om vi säger så här: Sverige är ett land som accepterar mycket.
Det är dock inte därför jag ska på mässa i Svenska kyrkan imorgon, utan för att få sjunga i kören !! Vi får väl se hur det går, med tanke på att jag inte kommer på repen. Det blir avistaträning =D

Jag skaskaska bli bättre på att uppdatera bloggen, jag lovar.
Godnatt

RSS 2.0