(o)laglig lördag

Jag har precis kommit hem från en ytterst god middag på marockansk restaurang här i min mysiga förort. Det var lite 20-årsfirande med den franska familjen, jag fick en bok också, som jag ska lägga på högen av böcker som jag ska läsa. Läser fortfarande den här boken om tjejen som kommer från Guadeloupe. Det går sakta men säkert framåt, lånade om den för tredje gången härom dagen.

Idag har jag gjort dumheter.

Jag skulle träffa en tysk vän på perrong G på Gare de Lyon, en av Paris större tågcentraler. Vi skulle ta tåget som går en gång i timmen mot Fontainebleau, som ligger en ganska bra bit ut från staden. Jag hade alltså varit duktig och köpt en tilläggsbiljett i automaten, och var ute i sista sekunden.
När jag trodde att jag hade funnit perrong G visade det sig att jag var på perrongen precis bredvid. Jag såg tåget stå inne på perrongen, såg tyskan stå och vinka mot mig, och insåg att jag inte skulle hinna med tåget. Om jag inte...

Jag tog ett steg ut på spåret. Så lätt var det. Korsade två järnvägsspår, hann med tåget!!

Första gången och sista gången. Jag blev utskälld av tågkonduktören och kände mig såååå stygg. Jag skulle fått betala 45 euro om jag inte hade sett ledsen ut och sagt S'iiil vous plaaaîît!!! Däremot fick min kära vän betala 25 euro för att hon inte köpt biljett. Jag hade givetvis köpt fel biljett och hade inte stämplat den innan jag gick på tåget. Men jag hade tur, behövde inte betala något.

Förövrigt var slottet i Fontainebleau väldigt fint! Gick igenom rum fulla av en massa blingbling från 1600-talet, åt picknick i parken samt drömde oss bort i medeltidens danssal.





Bonne nuit

Sol och radioaktiva moln

Det är varmt. En normal sommardag i Stockholm kanske. Fast det är bara mars. Underbart.
Löven har börjat komma lite smått på en del träd, här på Avenue Wagram till exempel..

Men det radioaktiva molnet är fortfarande över oss, sedan i tisdags, efter vad jag har uppfattat. Det är egentligen inte alls farligt, som en del säger, bland annat de på nyheterna. Men så finns det de som säger att man inte kan lita på någon i det här landet och att det är lika bra att akta sig. Stänga fönster, helst stanna inne, stänga fönsterluckor. Just nu orkar jag inte lyssna på vad någon säger. Det är ju så fint väder!




Magnolian har snart blommat över.



Jag hittade en plats uppe vid Montmartre bakom ett litet hus. Där satt jag och åt min sallad och luktade på blommorna. Detta var alltså utsikten.

Hej hopp

Paket och plugg

Jag är DUKTIG som har pluggat i stort sett Hela Långa Dagen.
Satte mig på Starbuck's, sen kom Izabella och vi pluggade faktiskt ganska flitigt tillsammans - är förvånad själv över att det gick så pass bra, brukar bli en hel massa snack också... Såå trevligt hade vi !

Nu när jag kom hem öppnade jag mitt Paket som har varit på tur och retur och enkelresa till Frankrike. Stackars lilla paket, nu är du i alla fall i din ägares händer!!
Däri fanns mycket att glädjas av!
Kokbok!!
En jättetjusig sjal!
En "bonnet" (liten basker/mössa)
Naturgodis!
vantar (kanske inte får någon användning för dem i vår..men jagg sparar dem till nästa vinter!)
Benvärmare
etc...
"

'Tack än en gång Folket i Sollentuna !

Vår och födelsedag

Det håller verkligen på att bli vår.
Det är blommor överallt, temperaturen ligger på runt 10-15 grader, fåglarna kvittrar och livet känns rätt skönt.


VÅRTECKEN!! Tv: Forsythia och Tusensköna. Th: Fluga på benet.


I torsdags fyllde jag år!! Det blev en fin dag, och på kvällen kom mina tappra små änglar Izabella och Anna och firade mig med macarons och paket. Jag fick Ensemble c'est tout på dvd, passar ju perfekt eftersom jag aldrig har sett filmen men har faktiskt läst boken, till och med på franska! Det viktigaste var att de kom =D min franska familj



Idag har jag spenderat dagen med Anna, vi pratar franska så det bara sprutar :)


Parc Monceau

På hemvägen hittade jag en mystisk farkost på himlen som jag lyckades få en liten ynklig bild av.



Imorgon börjar ännu en ny arbetsvecka. Den blir nog bra den med!
Godkväll

Måndagsglädje

Idag har varit en supermåndag.
Vi har haft ett födelsedagsbarn i familjen idag, och jag känner mig så stolt över allt jag har gjort. Känner mig som en riktig aupair. Gjorde en gateau au chocolat, från ett gammalt recept från morföräldrarna (som är bagare/konditorer, la classe!), satte dit 12 små ljus. Kakan blev inte så dum måste jag säga!! Så hade jag förberett födelsedagspresenten och slagit in den med Omsorg. C'est gagné ;) Vi sjöng för födelsedagsbarnet, och jag agerade riktig förälder och filmade hela evenemanget, med utblåsning av ljusen och allt. Konstigt att få den där instinkten, jag kände den verkligen. Jag-måste-föreviga-det-här-instinkten. Coolt.
I alla fall, sen tog vi oss till Neuilly och åt på restaurang med föräldrarna. Tipptopp, jag åt ceasarsallad. Fyra croutonger fick jag! Inte riktigt som hemma på Medis men aja, man ska inte klaga. Imorgon är det Mardi Gras. Har ännu inte förstått vad det innebär här, jag lär ju inte få några semlor i alla fall...
Godkväll

Marry Me


Nu luktar jag gott, och franskt!
Pappa, Marie och Maja var här i helgen och hälsade på. Det var otroligt mysigt! På söndagen firade vi min framtida 20-årsdag som närmar sig med stormsteg. Jag fick bland annat denna goa parfym som jag förknippar med min sejour här i Paris. Jag luktade på den för första gången inne på Printemps och sedan dess har den förföljt mig.
Vi avslutade deras lilla visit med en tur till slottet i Versailles. Det var första gången jag var där, och vi tog oss dit med bil! Hade mysig picknick inne i bilen efter att ha blåst sönder i det kalla marsvädret. Nu är de hemma igen. Tomt.

Det finns dock hopp. Jag fortsätter med rosa temat; här är lite blommor från Anne Franks trädgård. Snart kommer våren, det är mycket ljusare på både kvällen och morgonen och jag har redan sett en del knoppar. Om man inte kan sova kan man alltid sitta uppe och lyssna till fåglarnas envisa kvitter tidigt på morgonen. Och det är mars!
Godnatt

RSS 2.0